Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΥΠ είχε ανοίξει μπαρ στα Εξάρχεια για να αλιεύει πληροφορίες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Η ΕΥΠ είχε ανοίξει μπαρ στα Εξάρχεια
Στην προσπάθεια των μυστικών υπηρεσιών να παρεισφρήσουν στους χώρους των αναρχικών - αντιεξουσιαστών, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων είχε ανοίξει μπαρ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε «κοριούς», μικροκάμερες και άλλα μέσα καταγραφής εικόνας και ήχου....


Το «στέκι» της ΕΥΠ στα Εξάρχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσε την περίοδο 2003 - 2008, κατά την οποία υπήρχε ζωτικό ενδιαφέρον των μυστικών υπηρεσιών της χώρας για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με ενέργειες, κινήσεις, διεργασίες ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μέχρι τότε η συλλογή τέτοιου είδους πληροφοριών στα στέκια των αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας ήταν πρακτικά αδύνατη, καθώς οι under cover αστυνομικοί ή πράκτορες της ΕΥΠ αναγνωρίζονταν αμέσως μόλις έμπαιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Η αστοχία των αρχών ήταν ότι το μπαρ - «κέντρο παρακολούθησης» σταμάτησε να λειτουργεί λίγο πριν το τέλος του 2008, λίγες εβδομάδες πριν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την «έκρηξη» που ακολούθησε στον αντιεξουσιαστικό χώρο με τη δραστηριοποίηση και ενίσχυση πολλών οργανώσεων αντάρτικου πόλης.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου