Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Αν συνεχίσουν οι γιατροί έρχονται νέα μέτρα

Γεωργιάδης: Αν συνεχίσουν οι γιατροί έρχονται νέα μέτρα
Με νέα μέτρα προειδοποίησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι γιατροί ανακοίνωσαν παράταση των κινητοποιήσεων τους έως τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου....


Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να εχει ιατρείο και να πληρώνεται απο τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις, και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς» επισήμανε.

«Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες» διεμήνυσε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥ «ζήτησαν να δεσμευτούμε ότι δεν θα κάνουμε καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα. Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου; Έχουμε δυο κατηγορίες πολιτών αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ».





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου