Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σκάνδαλο υποβρυχίων: Ελεύθερος ο Αβατάγγελος

Σκάνδαλο υποβρυχίων: Ελεύθερος ο Αβατάγγελος
Ελεύθερος με την επιβολή υψηλότατης χρηματικής εγγύησης που ορίστηκε στις 500 χιλιάδες ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος...
Ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κλήθηκε σε απολογία από τους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο που ερευνούν την υπόθεση των παράνομων χρημάτων που φέρονται να δόθηκαν από τις γερμανικές εταιρίες HDW και FERROSTAAL για την προμήθεια των 4 υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού επί της θητείας του 'Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας.

Ο κατηγορούμενος που φέρεται μέσω εταιρειών του να διακίνησε ύποπτο χρήμα, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ενώ φέρεται να προσκόμισε στην ανάκριση στοιχεία προκειμένου να συνδράμει την έρευνα των δικαστικών λειτουργών στην αναζήτηση των ποσών αλλά και των διαδρομών των αποκαλούμενων «ωφελημάτων» που φέρονται να διατέθηκαν.

Όπως έχει υποστηρίξει ο κ. Αβατάγγελος, που στην γερμανική δικογραφία για την υπόθεση του αποδόθηκε κεντρικός ρόλος, η εμπλοκή του στην υπόθεση δεν έχει τίποτε επιλήψιμο καθώς ανέλαβε εκ μέρους των γερμανικών εταιρειών έργο συμβούλου για στρατηγικό σχεδιασμό που δεν αφορούσε μόνο την ελληνική αγορά αλλά και άλλες χώρες. Ο επιχειρηματίας επικαλείται μάλιστα και δικαστική διένεξη που είχε με την γερμανική πλευρά διεκδικώντας 60 εκατομμύρια ευρώ η οποία, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έληξε μέσω Διαιτητικού δικαστηρίου στην Ελβετία με συμβιβασμό των αντιδίκων του σε ποσό 11 εκατομμυρίων.

Με απόφαση Ανακριτών και Εισαγγελέα πλην της καταβολής χρηματικής εγγύησης στον κ. Αβατάγγελο επιβλήθηκαν επιπλέον και οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου