Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του του συνεδρίου της Sueddeutsche Zeitung και στο απόηχο της χθεσινής του συνάντησης με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ...

«Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», δήλωσε χθες ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας πάντως ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας.

«Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη», είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν η αναμενόμενη ανάπτυξη συνεπάγεται παύση της πολιτικής λιτότητας, ο κ. Σόιμπλε απάντησε αρνητικά.

Όπως είπε, «αντιθέτως, συνηγορεί περί του αντιθέτου, ότι δηλαδή οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση»

Ο Πρωθυπουργός ανεμένεται να μιλήσει αργότερα στο συνέδριο Sueddeutsche Zeitung, στο οποίο πριν από δύο ημέρες η κυρία Μέρκελ είχε στείλει μήνυμα στήριξης στη χώρα μας.

Σε χθεσινές της δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι βλέπει ήδη τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η χώρα της θα τηρήσει αναμφίβολα τις δεσμεύσεις της αν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώσουν την υπάρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός προσήλθε στο γεύμα εργασίας με το σκεπτικό ότι η χώρα, με την επίτευξη πλεονασματικών προϋπολογισμών, έπραξε το αυτονόητο κι αυτό θα συνεχίζει να κάνει και στο εγγύς μέλλον, συνεπώς πλησιάζει η στιγμή να «ανοίξει» η συζήτηση για το μείζον θέμα του ελληνικού χρέους.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου