Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η τραγική «οδύσσεια» της οικογένειας από τη Συρία που χάθηκε στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την απίστευτη τραγωδία της οικογένειας από τη Συρία. Ο πατέρας και τα τέσσερα παιδιά (τρία κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας από 3 έως 9 ετών) που πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν και φιλοξενήθηκαν στην Κεφαλονιά, βρίσκονται μέσα στην τραγική λίστα των νεκρών μεταναστών του ναυαγίου στη Λευκάδα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο...


Ήταν η τραγική κατάληξη σε ένα ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο που ξεκίνησε από τη Συρία και τερματίστηκε βάναυσα στα παγωμένα νερά της Πάλαιρου.
Το «εισιτήριο θανάτου»

Ο Ζαχαρίας 36 ετών ξεκίνησε μαζί με τα τέσσερα ορφανά από μητέρα «αγγελούδια» του (τον Μοχάμεντ 3,5 ετών, τη Σαντ 5,5 ετών, τη Γουάντ 8 ετών και την Σερχάντ 9 ετών), για να βρει ένα καλύτερο αύριο μακριά από τον εμφύλιο πόλεμο στην πατρίδα του Συρία.

Ο προορισμός του ήταν η Δανία. Έπρεπε πάση θυσία να φτάσει εκεί και το κυριότερο έπρεπε να φύγει σύντομα. Άλλωστε η προσωρινή άδεια μόλις 20 ημερών που του έδινε το Ελληνικό Κράτος δεν άφηνε πολλά περιθώρια για επιλογές.

Ή θα έφευγε το συντομότερο δυνατό από την Ελλάδα ή θα επέστεφε και πάλι στη Συρία και τον εμφύλιο πόλεμο που την κατατρώει.

Ο Ζαχαρίας επέλεξε τον πρώτο δρόμο και ήθελε να φύγει από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Το κόστος του ταξιδιού ήταν 3.000 ευρώ. Προσδοκούσε να φτάσει στην Ιταλία και από εκεί στην χώρα της Σκανδιναβίας. Δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει.

Στην Κεφαλονιά τις μέρες που φιλοξενήθηκε και ειδικότερα από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αργοστολίου, δέχθηκε φροντίδα και αγάπη.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και να πιστέψει πως το εισιτήριο επιστροφής του στην Αθήνα θα ήταν στην πραγματικότητα ένα «εισιτήριο θανάτου».




 inkefalonia.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου