Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο που είχαν προσαγάγει χθες το βράδυ για τις ένοπλες επιθέσεις στα γραφεία της «Λιμπερασιόν» και έξω από την τράπεζα Σοσιετέ Ζενεράλ στην Ντεφάνς του Παρισιού...
ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το όνομά του.

Πρόκειται για τον Αμπντελχακίμ Ντεκχάρ, ο οποίος είχε συλληφθεί και φυλακισθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Παρισιού.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τον εργαστηριακό έλεγχο ταυτοποιήθηκε το DNA του υπόπτου με υλικό που βρέθηκε στους τόπους των επιθέσεων της περασμένης Δευτέρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλλς, δήλωσε ότι ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί το 1998 ως συνεργός σε απόπειρα αφαίρεσης οπλισμού από αστυνομικούς (το 1994).

Ο Ντεκχάρ, σύμφωνα με τον υπουργό, έμεινε τέσσερα χρόνια στη φυλακή ενώ στη συνέχεια οι Αρχές έχασαν τα ίχνη του.

Η υπόθεση Rey-Maupin

Ο φερόμενος ως δράστης των πρόσφατων επιθέσεων είχε κατονομαστεί ως το τρίτο πρόσωπο της επίθεσης για την κλοπή οπλισμού που συγκλόνισε το 1994 την γαλλική πρωτεύουσα.

Εγινε γνωστή ως υπόθεση Rey-Maupin, από τα ονόματα του ζευγαριού Audry Maupin και Florence Rey το οποίο είχε συνδέσει τη δράση του με τον αναρχικό χώρο και πρωταγωνίστησε σ’ εκείνη την απόπειρα σε βάρος αστυνομικών.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έπιασαν όμηρο έναν οδηγό ταξί. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη στους δρόμους του Παρισιού με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς: τρεις αστυνομικούς, τον οδηγό ταξί αλλά και τον Audry Maupin.

Η φίλη του Audry Maupin βγήκε από τη φυλακή πριν από λίγα χρόνια. Ο Ντεκχάρ δεν είχε δεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας προκειμένου να διεισδύσει στους χώρους της γαλλικής άκρας αριστεράς και από αυτό το γεγονός προέκυψε η συσχέτισή του με το ζευγάρι που προκάλεσε το μακελειό.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου