Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

NSA: Στο «στόχαστρο» ισλαμιστές που επισκέπτονται πορνογραφικές ιστοσελίδες

NSA: Στο «στόχαστρο» ισλαμιστές που επισκέπτονται πορνογραφικές ιστοσελίδες
Με στόχο να κηλιδώσει το κύρος τους, η υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) έχει θέσει υπό παρακολούθηση ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών καταγράφοντας τις συνήθειές τους να επισκέπτονται πορνογραφικές ιστοσελίδες, σύμφωνα την Huffington Post που επικαλείται στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον Εντουαρντ Σνόουντεν...


Η NSA θέλει να δείξει την «υποκρισία» των έξι προσώπων τα οποία κατασκόπευσε. 'Ολοι τους είναι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι που απευθύνουν πύρινες ομιλίες υπέρ του τζιχάντ, του ισλαμικού ιερού πολέμου, αναφέρει το εσωτερικό έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο πρώην τεχνικός της NSA καταζητείται από την Ουάσινγκτον γιατί διοχέτευσε στον Τύπο στοιχεία για τις μεθόδους παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών από τις ΗΠΑ.

«Το κύρος των εξτρεμιστών αυτών πλήττεται όταν η ιδιωτική και δημόσια συμπεριφορά τους είναι ασύμβατες», επισημαίνει το έγγραφο κάνοντας αναφορά σε προγενέστερη έκθεση αξιολόγησης. «Ορισμένες από τις αδυναμίες αυτές, αν αποκαλυφθούν, θέτουν υπό αμφισβήτηση την αφοσίωση των εξτρεμιστών αυτών στο σκοπό του τζιχάντ, οδηγώντας σε μείωση ή πλήρη απώλεια του κύρους τους», συνεχίζει.

Σύμφωνα με ένα από τα εν δυνάμει αποδεικτικά στοιχεία, ένας ισλαμιστής παρακολουθεί ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχόμενου και χρησιμοποιεί τη γλώσσα του σεξ απευθυνόμενος σε μικρά κορίτσια".

Το έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της Huffington Post είναι το τελευταίο μιας σειράς που διοχέτευσε σε μεγάλες εφημερίδες ο Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στη Ρωσία.

Τα έξι πρόσωπα που παρακολουθούσε η NSA δεν αναφέρεται στο έγγραφο ότι έχουν σχέσεις με συνωμοσίες, σημειώνει ο ιστότοπος που δεν δημοσιεύει την ταυτότητά τους ούτε τον τόπο όπου βρίσκονται.

Και οι έξι ισλαμιστές διαμένουν εκτός των ΗΠΑ, διευκρινίζει η Huffington Post, αν και ένας μεταξύ αυτών αναφέρεται ότι μπορεί να έχει ή αμερικανική υπηκοότητα ή το καθεστώς του μόνιμου κατοίκου.

Το έγγραφο που αποκάλυψε ο Σνόουντεν δεν αναφέρει αν η NSA προτίθεται να πλήξει την υπόληψη των έξι σκληροπυρηνικών του Ισλάμ αφήνοντας να διαρρεύσουν οι πληροφορίες στον Τύπο.

Η NSA δεν διέψευσε το περιεχόμενο του άρθρου, ούτε την εγκυρότητα του έγγραφου που αποκάλυψε ο Σνόουντεν.


http://adf.ly/a0fiM


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου