Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμη ημέρα για το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια

Κρίσιμη ημέρα για το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια
Τελευταία ευκαιρία σήμερα για το εξάμηνο χιλιάδων φοιτητών, καθώς από τις αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους εξαρτάται η τύχη του εξαμήνου...

Ο «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει κυρίως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τους διοικητικούς υπαλλήλους να είναι χωρισμένοι στα δύο.

Πολλοί έχουν ήδη προσέλθει στις εργασίες τους, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις σήμερα αναμένεται ότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό διοικητικών θα εργασθεί, αν και όσοι εμμένουν στην απεργία έχουν ανακοινώσει ομάδες περιφρούρησης γεγονός που προοιωνίζεται ενδεχόμενη ένταση.

Το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τις ομάδες των διοικητικών, που επιμένουν να απεργούν παρεμποδίζοντας ακόμα και τους συναδέλφους τους που έχουν πλέον διαφοροποιηθεί και επιθυμούν να εργασθούν ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε non paper του υπουργείου Παιδείας τονίζεται:

«Μετά τη διαθεσιμότητα, και κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις μιας ισχνής μειοψηφίας συνδικαλιστών που επιχειρούν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, που στόχευαν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε «πολιορκητικό κριό» για την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο αυτό, όπως και το φθινοπωρινό με την απεργία της ΟΛΜΕ και τις καταλήψεις σχολείων, έπεσε και θα πέσει στο κενό».

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έχει ήδη ξεκαθαρίσει στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη ότι «πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που η απεργιακή επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πότε είναι σωστό με βάση το καταστατικό να κάνουν γενική συνέλευση με τους μεν να υποστηρίζουν τη Δευτέρα ενώ οι υπόλοιπο κρίνουν την Τρίτη ως τη σωστή ημέρα για γενική συνέλευση.

Σε συνέλευση πάντως του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακκάτος, δήλωσε, ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση του διοικητικού προσωπικού.

Από την άλλη πλευρά περιφρούρηση έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου.




newpost.gr/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου