Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Στα άκρα η κόντρα Γεωργιάδη - γιατρών για τον ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα η κόντρα Γεωργιάδη
Νέο τελεσίγραφο έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, να προσέλθουν για διάλογο για την μεταρρύθμιση στον Οργανισμό..


Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας έδωσε στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ διορία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να λήξουν την απεργία και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Την συγκεκριμένη ημέρα θα γίνει ενημέρωση για τον ΕΟΠΥΥ στη Βουλή με βάση και το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που θα αξιολογήσει συνολικά τον Οργανισμό και θα εισηγηθεί προτάσεις για την επόμενη ημέρα του ΕΟΠΥΥ.
Μετά την προθεσμία αυτή, ο υπουργός Υγείας, εμμέσως πλην σαφώς διαμήνυσε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαθεσιμότητας- κινητικότητας χωρίς μάλιστα να ισχύουν ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Τόνισε μάλιστα πως έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, και φυσικά του κυβερνητικού εταίρου υποστηρίζοντας πως «όλα τα κόμματα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, δέχθηκαν πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να εξαιρεθούν της κινητικότητας, ενώ αποδέχθηκαν και την ανάγκη για μια δομή ΠΦΥ, με επικεφαλής το κράτος και όχι τον ΕΟΠΥΥ».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου