Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τελεσίγραφο στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: ΕΣΥ ή ιδιωτικό ιατρείο

Τελεσίγραφο στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της αποκλειστικής απασχόλησης στον Οργανισμό και του ιδιωτικού ιατρείου προωθεί με διαδικασίες - εξπρές το υπουργείο Υγείας.

Για το θέμα υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», από τους 5.765 γιατρούς που υπηρετούν σήμερα θα παραμείνουν 2.821, των οποίων η ειδικότητα είναι συμβατή με την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Εν τω μεταξύ, σε απεργία προχωρούν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτυρόμενες για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στο χώρο της Υγείας.

Η απεργία, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, γίνεται για την υπεράσπιση ότι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και για τη διεκδίκηση ενός καθολικού και ολοκληρωμένου αποκλειστικά, όπως τονίζει, Δημόσιου Σύστηματος Υγείας.

«Ισότιμες, ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, προς όλους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους» ζητεί η ΟΕΝΓΕ.

Επίσης την Τετάρτη διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας από κοινού με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα Ψυχιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και σύλλογοι ασθενών καθώς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου