Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αρχίζει σήμερα η δίκη για την Marfin

Αρχίζει σήμερα η δίκη για την Marfin
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αρχίζει σήμερα η δίκη για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών υπαλλήλων, καθώς και για την επίθεση σε βάρος του βιβλιοπωλείου Ιανός. Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 5 Μαΐου 2010, στη διάρκεια του πανελλαδικού συλλαλητηρίου κατά του μνημονίου.


Η δικογραφία ορίζει ως κατηγορούμενους δύο άτομα, ο ένας για την τράπεζα και ο άλλος για το βιβλιοπωλείο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, ο ένας κατηγορούμενος θεωρείται ως δράστης, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, ενώ ο συγκατηγορούμενος του στην δικογραφία κατηγορείται για την επίθεση στον Ιανό, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρεις άγνωστοι δράστες.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Μάλιστα ο πρώτος από αυτούς, που κατηγορείται για την Τράπεζα, είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, με την έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου Συμβουλίου που είχε συνεδριάσει μετά από διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης. Το Συμβούλιο είχε υιοθετήσει την άποψη του ανακριτή στο να παραμείνει ελεύθερος υπό όρους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου