Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ : Τους άφησαν να πεθάνουν

Σε μία νησίδα, περικυκλωμένοι από τα ορμητικά νερά του Έβρου και με κίνδυνο να πνιγούν, βρέθηκαν από τις ελληνικές αρχές 42 λαθρομετανάστες - ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- εγκαταλελειμμένοι από τους δουλέμπορους


Σε κίνδυνο τη ζωή τους έβαλαν 42 λαθρομετανάστες, οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης εγκλωβίστηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων.
Ένας μετανάστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και αγνοείται.


Οι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και τρία παιδιά, κινδύνευαν να παρασυρθούν από τα νερά και να πνιγούν.

Ωστόσο, η ενημέρωση της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας ήταν άμεση και μέσα σε λίγες ώρες οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν περιπολικά και βάρκες.

Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σκαρφαλωμένοι σε δέντρα που υπήρχαν στη νησίδα και μεταφέρθηκαν με λέμβο στην όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρά προβλήματα υγείας των μεταναστών.

Όπως δήλωσαν στις αρχές, τους λαθρομετανάστες μετέφεραν στη νησίδα Τούρκοι διακινητές, όπου και τους εγκατέλειψαν, ενώ ένας αλλοδαπός προσπαθώντας να προσεγγίσει την κοίτη του ποταμού παρασύρθηκε από τα νερά και ακόμα αγνοείται.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου