Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ"

Στις σκληρές διαπραγματεύσεις της Ελλάδας για τη μείωση του χρέους της αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός. Έκανε έκκληση για ψυχραιμία. Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. Την κατηγορεί για υπονόμευση της χώρας

Για πρώτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται τη μείωση του χρέους της ώστε να γίνει βιώσιμο. Μιλώντας, στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, τόνισε ότι ευελπιστεί σε γενναίες λύσεις, που θα προκύψουν από την Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου και τη συνεδρίαση της G20...

"Διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να μειώσουμε το χρέος. Είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση, και εκεί έγκειται το μεγάλο πρόβλημα" είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη παραδοχή της συζήτησης που όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται στην Ευρώπη σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας αναταραχής, στην οποία η Ευρώπη και ιδιαίτερα η ευρωζώνη, καλείται πρώτη να βρει απαντήσεις στο πρόβλημα.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου πρέπει "να μεταδώσουμε πνεύμα ψυχραιμίας στους πολίτες" και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν συμβάλει στη δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος στη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν επιθετικά τα ψεύδη της ΝΔ, που με αυτό τον τρόπο θέλει να υπονομεύσει τις προσπάθειες της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις αποφάσεις του Ιουλίου, τις οποίες χαρακτήρισε "ισχυρό κεκτημένο" και οι οποίες κατοχυρώνουν τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, την ελάφρυνση της χώρας από μέρος του βάρους του χρέους και τη στήριξη της χώρας για την επάνοδό της στην ανάπτυξη.






news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου