Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθη ο Μουατασίμ Καντάφι

Συνελήφθη ο ένας από τους γιούς του Μουάμαρ Καντάφι, ο Μουατασίμ Καντάφι, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ανώτατος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT).

«Ο Μουατασίμ Καντάφι συνελήφθη στη Σύρτη και μεταφέρθηκε στη Βεγγάζη», δήλωσε ο αξιωματούχος Αμπντελκαρίμ Μπιζαμά.....

Νωρίτερα τρεις αξιωματούχοι που εκπροσωπούν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης (NTC) δήλωσαν στο Reuters ότι ο γιος του ανατραπέντα Λίβυου ηγέτη συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από την πόλη με το αυτοκίνητο μίας οικογένειας.

Παράλληλα, τα πτώματα 25 ατόμων που ήταν τυλιγμένα σε πλαστικό βρέθηκαν την Τετάρτη στη Σύρτη από τις δυνάμεις της νέας κυβέρνησης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, οι οποίες κατηγόρησαν παραστρατιωτικές ομάδες που μάχονται για τον ανατραπέντα ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για εν ψυχρώ εκτελέσεις.

Μια ομάδα του Reuters μέτρησε 25 πτώματα σε πλαστικές σακούλες σε μια νότια περιοχή της Σύρτης που ονομάζεται «Γειτονιά 2». Πέντε πτώματα που παρουσιάστηκαν στην ομάδα του Reuters είχαν τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους και τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Φορούσαν πολιτικά ρούχα. Ένας διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) δήλωσε ότι τα πτώματα ήταν εκεί για τουλάχιστον πέντε ημέρες.





ant1online.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου