Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ : Με το βλέμμα στη Χιλή..

Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης συγκεντρώνει η επιχείρηση ανέλκυσης των μεταλλωρύχων στη Χιλή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το τελευταίο μέρος της διάσωσης. Ενθουσιασμένος δήλωσε ο Ομπάμα. Μήνυμα στο Twitter από τον Τσάβες


Με το βλέμμα στραμμένο στην Χιλή βρίσκεται όλος ο κόσμος ο οποίος παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων.



Το γεγονός προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον και απολαμβάνει μιας άνευ προηγουμένου δημοσιογραφικής κάλυψης, αφού στο ορυχείο του Σαν Χοσέ, οι αρμόδιες αρχές αναγκάσθηκαν να εφοδιάσουν με χειρόγραφες κονκάρδες διαπίστευσης τους δημοσιογράφους, μιας και η προσέλευση των διεθνών μέσων ενημέρωσης ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Ήδη η πρώτη έξοδος τα χαράματα στον κρύο αέρα της ερήμου της Ατακάμα του Φλορένσιο Αβαλος, του πρώτου από τους 33 μεταλλωρύχους, μεταδόθηκε ζωντανά από τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας βγήκε στην επιφάνεια και ο δεύτερος διασωθείς, ο Μάριο Σεπούλβεδα, ενώ ακολούθησαν, μέχρι στιγμής, άλλοι επτά συνάδελφοί τους.

Η επιχείρηση διάσωσης μεταδόθηκε απευθείας από τα δίκτυα CNN, Sky News στη Βρετανία, iTele και BMF στη Γαλλία, Euronews στην Ευρώπη και από τα μεγαλύτερα ιαπωνικά δίκτυα.

Μάλιστα, στην Ουάσινγκτον , ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε συνεπαρμένος από την περιπέτεια των 33.

"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας κατευθύνονται προς τους θαρραλέους μεταλλωρύχους , τις οικογένειές τους, καθώς και προς τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάσθηκαν σκληρά για τη διάσωσή τους", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, στον ισπανόφωνο κόσμο το θέμα της διάσωσης των μεταλλωρύχων κυριάρχησε σε όλα τα δελτία ειδήσεων που μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και από ιστοσελίδες.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας και η κινεζική τηλεόραση μεταδίδουν επίσης απευθείας από το ορυχείο Σαν Χοσέ, ενώ οι διαδικτυακές πύλες ενημέρωσης Sohu και Sina μεταδίδουν τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

Παντού στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, στη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ η είδηση της έναρξης της επιχείρησης διάσωσης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Στην Αυστραλία, τα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν απευθείας το γεγονός.

Στο Κατάρ, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα διαθέτει απεσταλμένο στο ορυχείο της Χιλής που μεταδίδει τις εξελίξεις μέσω του Twitter.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες χρησιμοποίησε επίσης το Twitter για να εκφράσει τη χαρά του και να χαιρετίσει τους μεταλλωρύχους και τους διασώστες τους. "Είμαστε στο πλευρό της Χιλής. Ο Θεός ας είναι μαζί σας", έγραψε.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου