Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους (www.elegr.gr)

“Όχι άλλο χρέος”!


Αθήνα 15 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Όχι άλλο χρέος”!

SIGN THE PETITION :Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους

http://www.gopetition.com/petition/43171.html


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζεται να συνομολογήσει νέο δάνειο 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατ΄ απαίτηση της Τρόικας, με νέους επαχθείς όρους που ήδη περιγράφονται με λεπτομέρεια και επιβάλλουν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και επιβολή ακόμη πιο σκληρής, μακροχρόνιας λιτότητας και περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Σχεδιάζεται η αφαίρεση από το ελληνικό κράτος του δικαιώματος διαχείρισης της περιουσίας του, μέσω της δημιουργίας αυτόνομου οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων με έδρα τις Βρυξέλλες, χωρίς συμμετοχή του ελληνικού κράτους, που θα κατευθύνει τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις στην πληρωμή των πιστωτών.

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών, Ε.Ε. και ΔΝΤ, σε συνέργεια με την κυβέρνηση, γυρίζουν τη χώρα στις χειρότερες εποχές του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, με ξένους “επιτρόπους” στα υπουργεία. Θέλουν να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή άνομων, μη νομιμοποιημένων ή απεχθών χρεών με συσσώρευση νέων χρεών και τίμημα την κατάλυση κάθε έννοιας κυριαρχίας και την κοινωνική καταστροφή ....


Η ανεργία θα καλπάσει. Συντάξεις θα συρρικνωθούν σχεδόν μέχρι εξαφάνισης. Μισθοί θα περικοπούν στα όρια της πείνας. Νοσοκομεία και σχολεία θα κλείσουν. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείνουν με ακόμη πιο καταιγιστικούς ρυθμούς. Κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, γη, φυσικός και ορυκτός πλούτος θα πουληθούν.

Λόγοι επιβίωσης της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού επιβάλλουν να σπάσει τώρα ο φαύλος κύκλος τους χρέους, η συνεχής χρέωση για την πληρωμή χρεών.

Τα κράτη έχουν πάντα το κυριαρχικό δικαίωμα να αποφασίζουν την άρνηση πληρωμής των πιστωτών,εάν το χρέος απειλεί να τσακίσει τις προοπτικές επιβίωσης των εργαζομένων.

Απαιτείται δημοκρατικός έλεγχος, για να τεκμηριωθεί το παράνομο, μη νομιμοποιημένο, απεχθές ή μη βιώσιμο του δημόσιου χρέους με προοπτική τη διαγραφή του.

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει αυτή την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Η “Διακήρυξη της Αθήνας για το Χρέος και τη Λιτότητα”, προϊόν πανευρωπαϊκής και διεθνούς διαβούλευσης ειδικών επιστημόνων και κινημάτων ενάντια στο χρέος, εμπεριέχει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους και για το σταμάτημα της συνεχούς αναπαραγωγής του.

Η διέξοδος βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και της πλειονότητας της κοινωνίας που πλήττεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Επικοινωνία:

info@elegr.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου