Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ : Με ελεγχόμενη έκρηξη

Άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας της Β. Ιρλανδίας, που κατάφερε να εξουδετερώσει βόμβα νότια του Μπέλφαστ. Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποστατών του IRA για εκτροχιασμό της ειρηνευτικής διαδικασίας


Η αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία εξουδετέρωσε χθες με ελεγχόμενη έκρηξη μια βόμβα στο Λέργκαν, νότια του Μπέλφαστ, που εκτιμάται ότι είχαν τοποθετήσει Ρεπουμπλικάνοι μαχητές, σε μια ακόμα ενέργεια με στόχο τον εκτροχιασμό της ειρηνευτικής διαδικασίας.



Η αστυνομία ερευνά επίσης ένα ύποπτο όχημα σταθμευμένο στο parking μακράς διάρκειας στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ. Ο συναγερμός που κήρυξε δε συνδέεται με τις βόμβες που βρέθηκαν σε αεροσκάφη με προορισμό τις ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Βόρεια Ιρλανδία βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της δράσης ομάδων αποστατών του IRA που αντιτίθενται στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 και θέλουν συνένωση της επαρχίας με την Ιρλανδία.

Η βόμβα, σύμφωνα με την αστυνομία, περιείχε 40 κιλά αυτοσχέδιων εκρηκτικών και είχε τοποθετηθεί μέσα σε βαρέλι μπίρας κάτω από γέφυρα του τρένου. Διερχόμενος την εντόπισε την Παρασκευή και ειδοποίησε την αστυνομία.

Αρκετά σπίτια στην περιοχή εκκενώθηκαν και η σιδηροδρομική σύνδεση Μπέλφαστ-Δουβλίνο ανεστάλη. Μετά την εξουδετέρωση της βόμβας, στους κάτοικους επιτράπηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενώ οι συρμοί ξανάρχισαν να κινούνται.

"Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση σχετικά με αυτό τον μηχανισμό", επισήμανε ο αρχιεπιθεωρητής Τζέισον Μέρφι.

Η αστυνομία έχει αποτρέψει τους τελευταίους μήνες αρκετές απόπειρες βομβιστικών ενεργειών από ομάδες αποστατών.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου