Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ζητούν να μη γίνει η DEFENSYS. Τι απαντά η Διοίκηση της ΔΕΘ

Χ. Μάτης : Να μη γίνει η Θεσσαλονίκη παζάρι θανάτου



Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην πραγματοποίηση στη Θεσσαλονίκη της έκθεσης DEFENSYS επανέλαβαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών κινήσεων, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, και «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη», του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης.

Οι δύο παρατάξεις είχαν ζητήσει από την ...


Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης την παραχώρηση ενός stand 1-2 τετραγωνικών στο οποίο ένα βίντεο θα αναμετάδιδε την ομιλία του συμπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, για τη συνεισφορά των εξοπλιστικών δαπανών στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Στην απάντηση του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δ. Μπακατσέλος, αναφέρει ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί ο χώρος γιατί η έκθεση είναι εκθεσιακό και επιχειρηματικό γεγονός και δεν προσφέρεται για προεκλογικές αντιπαραθέσεις, καθώς θα μπορούσαν και οι άλλοι συνδυασμοί να ζητήσουν αντίστοιχο χώρο.

«Ο χώρος της οικολογίας είχε εκφράσει ήδη την αντίθεση του στη διενέργεια αυτής της έκθεσης, από τότε που ως DEFENDORY γινόταν στον Πειραιά, κάνοντας εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο της έκθεσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουμε αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες για να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών», είπε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος προσέθεσε:

«Αυτού του είδους οι εκθέσεις για κάποιους μπορεί να σημαίνουν πράσινη ανάπτυξη, αλλά για μας είναι απαράδεκτες, όπως και η υλοποίηση της αρχαίας παρακαταθήκης «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Μάτης, είπε ότι η απάντηση του κ.Μπακατσέλου, ότι η έκθεση αποτελεί επιχειρηματικό και εκθεσιακό γεγονός, δεν απαντά στις ενστάσεις για την ίδια την έκθεση.

«Εμείς δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την έκθεση για προεκλογική δραστηριότητα. Και για αυτό είχαμε πει ότι μέσα θα υπάρχει μόνο ένας χειριστής του βίντεο. Εμείς θέλουμε να ξέρουν οι ξένες αντιπροσωπείες για το τι επιπτώσεις έχουν οι εξοπλισμοί. Δεν έχουμε αντίρρηση για τη διεύρυνση της εκθεσιακής βάσης της HELEXPO και κατανοούμε τις προσδοκίες για αύξηση του τζίρου που έχουν δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με κάθε κόστος. Περιμένουμε από τις παρατάξεις που διεκδικούν τη ψήφο των Θεσσαλονικέων τι άποψη έχουν για τη μετατροπή της πόλης σε ένα φρικτό παζάρι θανάτου», είπε ο κ.Μάτης.

Οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ.Βενιζέλο για να του εκθέσουν τις ενστάσεις τους για την DEFENSYS.

Υπενθυμίζεται από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μόνο η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη Θεσσαλονίκη έχει πάρει θέση υπέρ της διενέργειας της DEFENSYS.

Επισυνάπτεται η απαντητική επιστολή του κ.Μπακατσέλου
 
 
 
 
http://taxalia.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου