Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΗΣΕ Η Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Άρνηση του εκβιασμού

Για δρομολόγηση ανακατατάξεων στο πολιτικό σκηνικό, στο παρασκήνιο, με διλλήματα και κρυφές ατζέντες υποψηφίων που παίζουν το ρόλο του συστήματος, έκανε λόγο η Α.Παπαρήγα σε ομιλία της στην Πετρούπολη


"ΚΚΕ στην κάλπη -λαϊκή συσπείρωση, η μόνη απάντηση στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας". Αυτό ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε στελέχη και φίλους του ΚΚΕ, στην Πετρούπολη και κάλεσε τον λαό να απαγκιστρωθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να ψηφίσει υπεύθυνα ΚΚΕ.



"Η αποχή είναι ανευθυνότητα. Συμμετοχή και ευθύνη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και στους συνδυασμούς που υποστηρίζει", τόνισε η Α.Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι την ίδια στάση θα πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος και στο δεύτερο γύρο και να μην στραφούν προς τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ κυρίως και της ΝΔ.

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, περί πολιτικής σταθερότητας, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε, ότι η μόνη σταθερότητα για τη χώρα είναι ο λαός να αγωνίζεται και να απαγκιστρωθεί από τα δυο μεγάλα κόμματα:

"Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα αυτό, να καλείται ο ελληνικός λαός να ψηφίσει με το πιστόλι στον κρόταφο. Ο λαός με την εμπειρία που έχει, πρέπει να αρπάξει το πιστόλι και να το στρέψει εναντίον τους. Εδώ τα πράγματα είναι καθαρά: Ή σε πυροβολούν ή τους πυροβολείς και φυσικά μιλάμε τώρα για τον πυροβολισμό της ψήφου. Υπάρχει και ο πυροβολισμός της ταξικής πάλης και των αγώνων" είπε η Α.Παπαρήγα και προέβλεψε ότι με αφορμή τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δοκιμάζονται ευρύτερες πολιτικές ανακατατάξεις.

Αυτόν το ρόλο, τόνισε, παίζουν οι υποψηφιότητες των κ. Δημαρά, Μητρόπουλου και των άλλων κομμάτων της αριστεράς, που λειτουργούν ως ανάχωμα για να μην μπορέσει ο λαός να αμφισβητήσει το πολιτικό σύστημα.

"Δρομολογούνται ανακατατάξεις, στο πολιτικό σκηνικό, με βάση τους κ. Δημαρά, Ψωμιάδη, Τατούλη, Μητρόπουλο. Μπορεί ο κ. Δημαράς ένα μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να φέρει ανακατατάξεις; Πίσω του είναι δυνάμεις του οικονομικού κατεστημένου που τώρα δοκιμάζουν το πείραμα Δημαρά, όπως το 2006 δοκίμασαν το πείραμα Τσίπρα. Μέσω αυτών των "μαϊμού" σχημάτων θέλουν να φέρουν ανακατατάξεις".

Η γ.γ.του ΚΚΕ σχολίασε και τις αποφάσεις στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λέγοντας ότι η όλη συζήτηση που έγινε εκεί αφορά τον διακανονισμό ανάμεσα στις αστικές τάξεις των λαών των ευρωπαϊκών κρατών.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου