Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Στο πλευρό των Παλαιστινίων

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο. Οι διαπραγματεύσεις για βιώσιμο και ενωμένο παλαιστινιακό κράτος, το αντικείμενο της συνομιλίας.


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.



Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει ένα βιώσιμο και ενωμένο παλαιστινιακό κράτος. Αναφερόμενος στο δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζήσουν με ασφάλεια στην περιοχή, έκανε λόγο για την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να στηρίξουν την προσπάθεια συμφιλίωσης.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τους Παλαιστινίους και έστειλε μέσω του κ. Φαγιάντ τους προσωπικούς χαιρετισμούς του στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Φαγιάντ συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία αυτής της διεθνούς συνάντησης για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις και σημείωσε ότι βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, αλλά τόνισε ότι «οι συνθήκες είναι αντίξοες λόγω της κατοχής».

Ο κ. Φαγιάντ ανέφερε, επίσης, ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να μπορέσουν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, σημείωσε, όμως, το αδιέξοδο στην πολιτική διαδικασία εξεύρεσης μιας λύσης και επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να ξαναβρεί την αξιοπιστία της και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Τέλος, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη στήριξη της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου