Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κατατέθηκε σήμερα στη Γραμματεία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το δεύτερο Απαντητικό Μνημόνιο της Ελλάδος (rejoinder)

Κατατέθηκε σήμερα στη Γραμματεία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το δεύτερο Απαντητικό Μνημόνιο της Ελλάδος (rejoinder) στην υπόθεση της από 17 Νοεμβρίου 2008 προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος, που αφορά την υποτιθέμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.


Το Μνημόνιο αυτό, το οποίο υποβλήθηκε εντός της καθορισθείσης από το Δικαστήριο προθεσμίας, περιέχει τις απαντήσεις της ...


ελληνικής πλευράς στα επιχειρήματα που προέβαλε η ΠΓΔΜ στο δεύτερο Μνημόνιό της (Reply) της 9ης Ιουνίου 2010.

Το Μνημόνιο αυτό, όπως και το πρώτο Απαντητικό Μνημόνιο (counter-memorial) της χώρας μας (19/1/2010), συνέταξαν επιφανείς αλλοδαποί διεθνολόγοι, οι οποίοι έχουν ορισθεί ως Νομικοί Σύμβουλοι της Ελλάδος στην υπόθεση αυτή, σε συνεργασία με τους Εκπροσώπους της Ελλάδος ενώπιον του Δικαστηρίου, Πρέσβυ κ. Γεώργιο Σαββαΐδη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του ΥΠΕΞ, κα Μαρία Τελαλιάν, και την ομάδα των Ελλήνων Νομικών.

Με την υποβολή του δεύτερου αυτού ελληνικού Απαντητικού Μνημονίου ολοκληρώνεται πλέον η γραπτή διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προφορική διαδικασία, η οποία θα ορισθεί με απόφαση του Δικαστηρίου, και θα διεξαχθεί στην έδρα του τελευταίου στη Χάγη.

Σύμφωνα με τους κανόνες της διαδικασίας του Δικαστηρίου τόσο το αρχικό Μνημόνιο της ΠΓΔΜ όσο και τα μετέπειτα απαντητικά Μνημόνια της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
 
 
http://taxalia.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου