Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ένας ιστορικός παραλληλισμός...

Το 1789 στη Γαλλία ο λαός ξεκίνησε την επανάσταση ενάντια στο μοναρχικό καθεστώς που παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία χειροτέρευε.Σαφώς υπήρχαν και άλλοι λόγοι αλλά ο βασικός ήταν οι κακοί χειρισμοί στην οικονομία..


Τη Γαλλική Επανάσταση την ακολούθησε η Ελληνική μετά από 400 περίπου χρόνια σκλαβιάς για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού..Οι ιδέες της επανάστασης του 1789 πέρασαν σιγά σιγά στην Ελλάδα και άρχισε ο κόσμος να...


καταλαβαίνει το αγαθό της ελευθερίας που επί χρόνια ολόκληρα μεγάλα συμφέροντα τους τα απέκρυβαν.Στην Επανάσταση συμμετείχαν σαφώς και εκπρόσωποι αυτών των συμφερόντων αφού αντιλήφθηκαν τη μεταστροφή του κόσμου και τον αναβρασμό που επικρατούσε από τις προσπάθειες των Φιλικών από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα..

Υπάρχει ένας συσχετισμός με το σήμερα..Στη Γαλλία αυτές τις μέρες ο λαός επαναστατεί και οι απεργίες παίρνουν τη μορφή λαικής εξέγερσης..Στην Ελλάδα επικρατεί σιγή αν και η «σκλαβιά» του Δ.Ν.Τ. είναι απείρως πιο σκληρή από τη προσπάθεια επιβολής μέτρων από τη Γαλλική Κυβέρνηση.(Αντιπαραβάλλετε Γάλλο Βασιλιά - Τούρκο Σουλτάνο)..

Τα συμφέροντα που συντηρούσαν τότε το καθεστώς (πρόκριτοι, τσιφλικάδες και λοιποί) όπως σήμερα μεγαλοκαναλάρχες , εργατοπατέρες δημοσιογράφοι,Βουλευτές και λοιποί που τους βολεύει αυτό το καθεστώς κρατούν το λαό «κοιμισμένο» ,τον διαιρούν εντέχνως και τον αποπροσανατολίζουν..

Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι το μήνυμα του Παρισιού θα περάσει και στην Ελλάδα και όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές από το σύνολο του πολιτικού κόσμου το καζάνι που σιγοβράζει θα κοχλάσει...Και την Επανάσταση του ΄21 τη ξεκίνησαν σε οργανωτικό επίπεδο 3 απλοί άνθρωποι όσο η Ελίτ στη χώρα μας τα είχε «κάνει πλακάκια» με το καθεστώς.Το λαό να φοβάστε Άρχοντες της Χώρας...
 
 
http://topsaxtiri.blogspot.com

2 comments:

  1. Η ελιτ στη χωρα,η μαλλον του "εθνους", ξεκινησε την επανασταση.Πλακακια τα'χε κανει η εκκλησια.Ο γαλλικος εθνικισμος ελαχιστα εχει να κανει με τον ελληνικο και η "καταπιεση" του σουλτανου "ελεγχεται".
    Η ιστορικη αλη8εια δε βρισκεται στα βιβλια της "εθνικης" παιδειας και σιγουρα πλαγιαρισμοι δε προοθουν τα σωστα μηνυματα.
    Υ.Γ συγχωρεστε την ορθογραφια,βιαζομουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη κόβετε το (ναι, επαναστατικό!) μήνυμα κάποιου για να πείτε μια εξυπνάδα!

    Αγαπητέ/ή "Koutsou", χαίρομαι που πιστεύεις πως οι εγκυκλοπαιδικές-ιστορικές γνώσεις σου είναι ανωτάτου πανεπιστημίου αλλά WHO GIVES A FUCK?
    Δε νομίζω να είδες καμιά ανακοίνωση πάνω απο το κείμενο που να λέει: "Ελα λάβε εδώ την απόλυτη αλήθεια!"

    Έναν παραλληλισμό έκανε ο άνθρωπας με στοιχεία που όλοι λίγο-πολύ μπορούμε να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε. Κανείς δε σου είπε πως είναι ιστορικά αλάθητο μιάς και δεν αναφέρει ονόματα και ημερομηνίες αλλα απλά καταστάσεις! Εγκυκλοπαίδιες έχει μπόλικες στην αγορά. Αυτό είναι απλά ενα κειμενάκι που σου λέει: "Μαλάκα, ξύπνα! Η ιστορία επαναλαμβάνεται!".

    Αυτό θα μας φάει ρέεεεεεεεε.
    Το οτι πιστεύουμε, ο καθένας ξεχωριστά, πως είμαστε ο "εξυπνότερος άνθρωπος στον πλανήτη!"
    Πάψτε πια να διαχωρίζεστε (σε Αναρικούς Ελευθερολάγνους, Φασίστες Δεξιούς, Κομμουνιστές εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είν' εδώ και μπουζουκόβιους με σύμπλεγμα μεγαλοτσουτσουνίασης ή οτιδήποτε άλλο).
    Έτσι μας κάνουνε κουμάντο ΑΥΤΟΙ.

    Κύριοι ο εχθρός δεν είναι απέναντι ούτε δίπλα μας, έχει μπεί μέσα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή