Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ : Ηφαίστειο η Γαλλία

Στα όρια να αρχίσει να εισαγει καύσιμα από το εξωτερικό βρίσκεται η Γαλλία, καθώς απεργοί απέκλεισαν εκ νέου διυλιστήρια στη χώρα και ο ανεφοδιασμός καυσίμων έχει σταματήσει. Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση Σαρκοζί
Όγδοη ημέρα απεργίας στη Γαλλία και κυβέρνηση και συνδικάτα σκληραίνουν την στάση τους. Χθες το βράδυ απεργοί που διαδηλώνουν για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί, απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Μασσαλίας ανέφερε συνδικαλιστική πηγή.



Περίπου 500 εργαζόμενοι από το διυλιστήριο Ετάνγκ-ντε-Μπερ, ανάμεσά τους εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες και στα ταχυδρομεία, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, το οποίο εξυπηρετεί εγχώριους και κοντινούς διεθνείς προορισμούς, την αυγή.

"Δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα για να πάνε στους χώρους στάθμευσης", δήλωσε ο Μεχντί Ρασίντ, στέλεχος του συνδικάτου CGT στο κοντινό διυλιστήριο Μπους-ντι-Ρον.

Το λιμάνι της Μασσαλίας παραμένει αποκλεισμένο, με 51 δεξαμενόπλοια να πλέουν στα ανοικτά.

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση Σαρκοζί συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για 10η ημέρα, ωστόσο η συμπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, δεν φαίνεται να πείθεται να υποχωρήσει, παρά τις προτροπές των σοσιαλιστών να "επιστρέψει στο διάλογο και να ακούσει την κοινωνία", κατά το Ζαν-Πιερ Μπελ, επικεφαλής της ομάδας του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Γερουσία.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου