Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ : Απειλεί τη Γαλλία

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σε νέο μήνυμά του απαίτησε από τη Γαλλία, να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν, προειδοποιώντας με αντίποινα. Αναφορά και στην απαγόρευση της μπούρκας
Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν αξιώνει από τη Γαλλία σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν.



"Ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του Μπους στο Αφγανιστάν", σημειώνει στο μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Περίπου 3.750 Γάλλοι στρατιώτες στρατοπεδεύουν στο Αφγανιστάν.

"Όπως σκοτώνετε, σας σκοτώνουν. Όπως συλλαμβάνετε αιχμαλώτους, σας συλλαμβάνουν και εσάς ομήρους. Όπως απειλείτε την ασφάλειά μας, απειλούμε την ασφάλειά σας", σημειώνει στο μήνυμα αυτό, το οποίο τιτλοφορείται "Μήνυμα προς το γαλλικό λαό".

Ο Μπιν Λάντεν αιτιολογεί στο ίδιο μήνυμα τη σύλληψη Γάλλων ομήρων στο Νίγηρα, λέγοντας ότι ήταν μια αντίδραση στην άδικη μεταχείριση των μουσουλμάνων από τη Γαλλία.

"Δεν είναι σωστό να κρατάτε υπό κατοχή τις χώρες μας και να σκοτώνετε τις γυναίκες και τα παιδιά μας και να περιμένετε ότι θα ζείτε με ειρήνη και ασφάλεια", σημειώνει ο Μπιν Λάντεν στο ηχητικό αυτό μήνυμά του.

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα σημειώνει επίσης ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν με τη βία στην απαγόρευση στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία της ενδυμασίας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα.

"Αν η Γαλλία έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στις ελεύθερες γυναίκες να φορούν το πέπλο, δεν είναι δικό μας δικαίωμα να σπρώχνουμε τους εισβολείς άνδρες σας να φύγουν κόβοντάς τους το κεφάλι;", προσθέτει ο Μπιν Λάντεν.

"Οι απαράδεκτες αυτές απειλές δεν είναι κάτι καινούργιο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο διεθνή γαλλικό ραδιοσταθμό RFI ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, κατηγορώντας τον Μπιν Λάντεν για "καιροσκοπισμό".

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου