Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Με σφραγίδα Ομπάμα το μνημόνιο στην Ελλάδα

Ο Ομπάμα φρόντισε το μνημόνιο "διάσωσης" της Ελλάδας για κερδοσκοπικούς λόγους

Ρεπορτάζ: Johnny Miller (Press TV) 



Το χρέος της Ελλάδας υπερβαίνει τα 300 δις ευρώ, ενω το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας αγγίζει το 13%.


Μέσα στο τρέχον έτος, η Ελλάδα καλείται να καταβάλει 13 δις ευρώ μόνο για τους τόκους των οφειλών της, ποσό μεγαλύτερο από το άθροισμα του φετινού προϋπολογισμού για το δικαστικό σύστημα, την παιδεία και τα σώματα ασφαλείας.



Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση μειώνει τους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ η ανεργία βρίσκεται σε άνοδο.


"Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων για να καταβάλει ποσά σε ξένες τράπεζες. Τα χρέη του ελληνικού δημοσίου ανήκουν σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, όπως η Deutsche Bank και Société Générale, κλπ.", δήλωσε στο Press TV ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.


Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέβαλαν 110 δις ευρώ στην Ελλάδα, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απαίτησε από τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ να φροντίσουν το δάνειο για τη "διάσωση" της χώρας.


Το γεγονός ότι ο Ομπάμα, ο οποίος μιλάει για λογαριασμό όλων των τραπεζών που είχαν δανειοδοτήσει το ελληνικό δημόσιο για δεκαετίες, απαίτησε το μνημόνιο "διάσωσης" δείχνει ότι οι τράπεζες "ήθελαν τα λεφτά τους πίσω", μας είπε ο Βατικιώτης. "Απαίτησαν να τους επιστραφούν τα ποσά με τόκο και στο όνομα της κερδοσκοπίας φρόντισαν να υπογραφεί το μνημόνιο".


Η οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει αφορμή να ξεσπάσει ένα κύμα απεργιών και διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες.




 
 
http://www.presstv.ir/detail/148657.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου