Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ : Προσφυγή για τις ταυτότητες

Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατά των νέων ταυτοτήτων είναι γεγονός. Δύο αστυνομικοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι προσέφυγαν και ζητούν να ακυρωθούν ως παράνομες και αντισυνταγματικές οι σχετικές αποφάσεις του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ με τις οποίες καθορίστηκε ο νέος τύπος των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.



Οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες, εκτός από τα ορατά και με γυμνό μάτι στοιχεία, και άλλα τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο υπό την επίδραση υπεριώδους φωτός, ενώ από πίσω υπάρχει μηχανικά αναγνώσιμη ζώνη MRZ.

Όπως υποστηρίζουν λοιπόν, ο τύπος των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων έπρεπε να καθοριστεί πρωτίστως με προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια με αποφάσεις του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.

Επίσης, όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, όσα προσωπικά στοιχεία περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες είναι σε αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές, όπως είναι αυτή της αρχής της αναλογικότητας και η πρόβλεψη του άρθρου 43.

Εξ' άλλου, σημειώνουν ότι δεν έχουν παραχωρήσει την συγκατάθεσή τους για την εγγραφή προσωπικών στοιχείων στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, ενώ θέτουν και ζήτημα προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου