Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τριήμερη απεργία ξεκινούν από την Παρασκευή οι περιπτερούχοι όλης της χώρας

Κλειστά και τα ψιλικατζίδικα
Θέμα επιβίωσης θέτουν πλέον οι περιπτερούχοι (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κλειστά θα παραμείνουν από αύριο, Παρασκευή και για τρεις ημέρες τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα όλης της χώρας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων. Μάλιστα, 40 ιδιοκτήτες περιπτέρων θα ξεκινήσουν απεργία πείνας από την Παρασκευή έξω από το υπουργείο Οικονομικών.


Οι περιπτερούχοι σημειώνουν, σε δηλώσεις τους, ότι υπάρχει θέμα επιβίωσης για αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι αιτήματα του κλάδου είναι να καθορισθεί ένα ποσοστό κέρδους 8,2%, είτε με απελευθέρωση της τιμής μη αναγραφόμενη, είτε με ενδεικτική προτεινόμενη τιμή πώλησης, είτε με επαναφορά των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο 60%, όπως είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Οι περιπτερούχοι αναφέρουν ότι αδυνατούν να πουλήσουν καπνοβιομηχανικά προϊόντα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, με ποσοστό κέρδους με μέσο όρο 3%.

Σήμερα σε όλη την επικράτεια είναι περισσότερα από 1.200 τα σημεία πώλησης που έχουν κλείσει, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και η αγωνία του κλάδου είναι να γίνει νομοθετική επαναφορά του ποσοστού κέρδους.


Πηγή In.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου