Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ : Έκκληση Παπούλια για Αζίζ

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κάλεσε τον ομόλογό του του Ιράκ, να αποτρέψει την εκτέλεση του πρώην υπουργού του καθεστώτος του Σαντάμ, Ταρέκ Αζίζ ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο. Το μήνυμά Προέδρου για την 28η Οκτωβρίου
Έκκληση προς τον πρόεδρο του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να παρέμβει ώστε να μην εκτελεστεί η θανατική ποινή που επεβλήθη στον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Ταρέκ Αζίζ.



Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι "εις το μήνυμά του ο κ. Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μία τέτοια χειρονομία θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του Ιράκ στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση και διεθνώς και θα καταδείξει την διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού παρόντος και του παρελθόντος της χώρας".

Παράλληλα, ο Κ. Παπούλιας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τόνισε ότι "έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια", προσθέτοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους.

Όπως είπε αυτοί είναι που καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη.

"Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση", προσέθεσε.

Τέλος ανέφερε ότι "το Έπος του ‘40 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια. Ο ηρωισμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν".

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου