Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ : Αστυνομικός αντάρτης για Κάρτα

Η άρνησή του να παραλάβει την Κάρτα του Πολίτη, στοίχισε σε αστυνομικό με 19 έτη υπηρεσίας την απόταξη από την ΕΛΑΣ καθώς θεωρήθηκε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Κύμα συμπαράστασης μέσω διαδικτύου και εφημερίδων από μερίδα πολιτών που πιστεύουν ότι η Κάρτα Πολίτη παραβιάζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις


Θύελλα στους εθνικιστικούς και τους ακραία θρησκευτικούς κύκλους έχει προκαλέσει η απόταξη απο την ΕΛΑΣ χωρίς δικαίωμα σύνταξης και αποζημίωση αστυνομικού που αρνήθηκε να παραλάβει την Κάρτα Πολίτη.



Ο αστυνομικός, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών και υπηρετούσε ως αρχιφύλακας στο αλλοδαπών, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης και ενώπιον των ανώτατων αξιωματικών που το αποτελούν, δήλωσε ότι για θρησκευτικούς λόγους αρνείται να παραλάβει την κάρτα.

Το συμβούλιο αποφάσισε να αποτάξει από την ΕΛΑΣ τον αστυνομικό, καθώς η άρνηση παραλαβής δημόσιου εγγράφου πιστοποίησης ταυτότητας συνιστά βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα για αστυνομικό, ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι όπως ισχυρίζεται παραβιάστηκε η αρχή του Συντάγματος για την ελευθερία του θρησκεύεσθαι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ωστόσο εκτιμάται πως η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου θα γίνει δεκτή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Λόγω της φιλολογίας που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους ακραίων στοιχείων για την Κάρτα του Πολίτη, η περίπτωση του αστυνομικού αναμένεται να βρει και άλλους μιμητές, ενώ υπέρ του έχει ξεσπάσει κύμα συμπαράστασης σε ιστοσελίδες και έντυπα, εθνικιστικού προσανατολισμού, τα οποία καλούν τους πολίτες που είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα, να αρνηθούν να την παραλάβουν.

Η υπόθεση εξελίσσεται παρόμοια με τις νέες ταυτότητες του ελληνικού κράτους, που καθιέρωσε η κυβέρνηση Σημίτη το 2001 και προκάλεσαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο με συμμετοχή ιερωμένων, μοναχών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε εκφωνήσει ομιλία και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Και τότε, αστυνομικός που μετείχε στα μέτρα τάξης, πέρασε στο πλευρό των συγκεντρωμένων δηλώνοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα τους, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τις επευφημίες του πλήθους.

Την Κάρτα του Πολίτη που εκδίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πρέπει να παραλάβουν υποχρεωτικά όλοι οι Έλληνες, έως το τέλος του 2011, με την αρχή να γίνεται από τα Σώματα Ασφαλείας.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου