Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ : Διέκοψαν την παρέλαση

Διακόπηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στα Χανιά, όταν μαθητές και φοιτητές επιχείρησαν να κάνουν πορεία. Ακολούθησε παρέμβαση της αστυνομίας και επεισόδια. Τελικά η πορεία των νεαρών πραγματοποιήθηκε


Με την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας διακόπηκε πρόωρα η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά της Κρήτης.



Η τελετή διακόπηκε λίγο πριν την παρέλαση τμημάτων του στρατού, όταν ομάδα μαθητών και φοιτητών που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησαν να κάνουν ταυτόχρονα πορεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας ωστόσο, το συγκεντρωμένο πλήθος εμποδίστηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρής έντασης επεισόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα και αφού απομακρύνθηκαν από την ειδική εξέδρα οι επίσημοι, οι αστυνομικοί επέτρεψαν στο νεαρό πλήθος να πραγματοποιήσει την πορεία του, η οποία κατέληξε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου και πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της Σημαίας, στο Φρούριο Φιρκά, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, Κώστα Μαθιουδάκη, και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μέρος από την καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων .

Αξίζει να σημειωθεί στην παρέλαση συμμετείχαν 8 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς λόγω των καταλήψεων τα υπόλοιπα δεν είχαν προετοιμαστεί.

Επεισόδια και στη Ξάνθη

Δυο νεαρά άτομα, ηλικίας 24 και 21 ετών, συνέλαβαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, για απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς, με εύφλεκτο υλικό, στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αφορμή την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι δυο νεαροί ενήργησαν, από κοινού, με ένα τρίτο άτομο το οποίο αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό. Επιπλέον, στην κατοχή του δεύτερου δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ εντός θήκης, ένας φορητός πομποδέκτης, ο οποίος ήταν ενεργοποιημένος και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, θα προσαχθούν ενώπιον στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου