Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ OPENGOV ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΜΕ,ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ "ΔΙΑΛΟΓΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΤΑ BLOGS-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει πλέον και επίσημα τη "Δημόσια Διαβούλευση για τα Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας".



Τι σημαίνει αυτό;;;

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,"Στόχος είναι η διαφάνεια και οι καθαροί κανόνες για τη δημιουργία ενός πλαισίου λειτουργίας και ανάπτυξης των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, τη θεμελίωση της πολυφωνίας, την έννομη σχέση με την πολιτεία και την κοινωνία, την τήρηση της δεοντολογίας και της ελεύθερης έκφρασης".


Ωραίο είναι όλο το παραπάνω εγχείρημα...Καιρός ήταν επιτελούς οι δημοσιογράφοι και όλοι εκείνοι οι οποίοι εργάζονται σε site και διάφορα επώνυμα ιστολόγια να κατοχυρωθούν κάπως και να αποκτήσουν και αυτοί με τη σειρά τους επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα,όπως θέσπιση μισθού,ενσήμων,ασφάλισης κτλ...

Μόνο που η συζήτηση για το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο,δεν γίνεται αποκλειστικά γι'αυτη τη μερίδα ανθρώπων,αλλά η μπάλα αναμένεται να πάρει κυρίως τους κατόχους blog.

Η κυβέρνηση λοιπόν,με το πρόσχημα α) της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας στα blogs, β)τη πάταξη φαινομένων συκοφαντιών απο blogs προς εταιρείες,οργανισμούς,πρόσωπα κτλ γ) την πάταξη της οργάνωσης "τρομοκρατικών επιθέσεων" μέσα απο blogs,όπως επίσης και της οργάνωσης συγκεντρώσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα απο "ταραχοποιούς" και βάνδαλους δ) της εξύβρισης ,θα προσπαθήσει να θεσπίσει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για τα blogs με το οποίο το κάθε blog θα δηλώνει έναν νόμιμο αντιπρόσωπο του ο οποίος θα το εκπροσωπεί για οποιοδήποτε θέμα,ενω ταυτόχρονα με αυτό το τρόπο θα αίρεται ουσιαστικά η ανωνυμία του κατόχου του,με αποτέλεσμα τη λογοκρισία και την αυτολογοκρισία του συντάκτη ή των συντακτών του κάθε blog.

Το παραπάνω αποτελεί το βασικότερο σενάριο του νομοσχεδίου το οποίο είναι ακόμη στα σπάργανα,ενω παράλληλα σύμφωνα με δηλώσεις του Τηλεμάχου Χυτηρη,η κυβέρνηση του Πασοκ,θα εξετάσει και το τι γίνεται με το θέμα και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες,ώστε να "δανειστεί" ιδέες και αποφάσεις άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.

Για ακομη μια φορά θα πούμε αυτό το οποίο λέμε εδώ και 4 πλέον χρόνια μέσα απο το ΠΡΕΖΑ TV...

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία της γνώμης και της άποψης βάζοντας έπειτα τη λέξη "αλλά"...

Δεν μπορούμε να μιλάμε για "τήρηση της δεοντολογίας" όταν αυτή η δεοντολογία είναι βασισμένη επάνω στην ευνουχισμό του λόγου,τη λογοκρισία.

Επίσης να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά,πως μέχρι τώρα άρση του απορρήτου στα blogs στην Ελλάδα,τα οποια ειναι σε .com,πράγμα το οποίο σημαίνει πως υπάγονται στην Αμερικάνικη νομοθεσία (blogspot-google) γίνεται μόνο σε περίπτωση κακουργήματος και όχι για συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι εποχές άλλαξαν,όπως επισης και η έννοιες της δημοκρατιας και της Ελευθερίας του λόγου,τις οποίες κάποιοι φρόντισαν να ταριχεύσουν με το σάβανο της δήθεν Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση του opengov και της πολυφωνίας,είναι η ίδια η οποία ετοιμάζεται με σχέδιο νόμου να λογοκρίνει τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου,μαζί με τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε...και αυτή τη φορά τα πράγματα είναι είναι πλέον και επίσημα σοβαρά...γι'αυτο ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.



ΠΡΕΖΑ TV

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου