Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κινητοποιείται η γαλλική μεθοριακή φρουρά για αντιμετώπιση άφιξης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

Ο Γάλλος Υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, ανακοίνωσε ότι κινητοποιείται το σύνολο της γαλλικής μεθοριακής φρουράς που εντάσσεται στην ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex, απαντώντας στην έκκληση βοήθειας που απηύθηνε η Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του ρεύματος λαθρομεταναστών από την Τουρκία.


Η Αθήνα ζήτησε επισήμως από την ΕΕ την ανάπτυξη περιπόλων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.


Πρόκειται για αίτημα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ΕΕ, που δικαιολογείται από την καθημερινή άφιξη μέσω του ποταμού Έβρου, 200-300 ξένων υπηκόων. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει εποικοδομητικά στην προσπάθεια εκδήλωσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την επίβλεψη των ανατολικών χερσαίων συνόρων της Ελλάδας αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης της Γαλλίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, περισσότερα από τα τρία τέταρτα των 40.977 ατόμων που συνελήφθησαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους, στα σύνορα της ΕΕ, μπήκαν στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Ελλάδας, κυρίως από τα σύνορα με την Τουρκία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων αυτών είναι οικονομικοί μετανάστες, τους οποίους εκμεταλλεύονται συμμορίες διακινητών.

 
 
 
 
SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου