Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ : Δεν κουράστηκαν ακόμα

Λιγότεροι διαδηλωτές στην Γαλλία την έβδομη ημέρα των κινητοποιήσεων από το Σεπτέμβριο, 198.000 σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο παρατήρησε μια "σαφή μείωση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες" των κινητοποιήσεων.


Περίπου 170.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, δηλαδή ήταν σχεδόν δύο φορές λιγότεροι από την πιο πρόσφατη ημέρα των κινητοποιήσεων στις 19 Οκτωβρίου, όταν σύμφωνα με το συνδικάτο 330.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους του Παρισιού.



Ωστόσο η αστυνομία υπολογίζει, σε μια πρώτη εκτίμησή της, ότι οι διαδηλωτές στο Παρίσι ανήλθαν σήμερα σε 13.000.

Στο σύνολο της χώρας περίπου 198.000 διαδηλωτές είχαν κατέβει σήμερα το μεσημέρι στους δρόμους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο παρατήρησε μια "σαφή μείωση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες" των κινητοποιήσεων.

Πρόκειται για την έβδομη ημέρα των κινητοποιήσεων από το Σεπτέμβριο κατά του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο υιοθετήθηκε χθες οριστικά από το γαλλικό κοινοβούλιο.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου