Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ : Πέρασε η μεταρρύθμιση

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά σήμερα την πολύ αμφισβητούμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μετά την τελική ψηφοφορία επί του κειμένου από την Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη και από την Γερουσία την Τρίτη, παρά το τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας
Η έγκριση υιοθετήθηκε με 336 ψήφους υπέρ, και 233 κατά, στην Εθνοσυνέλευση. Χθες η Γερουσία επιβεβαίωσε τη θετική ψήφο της στη μεταρρύθμιση που ανεβάζει από τα 60 στα 62 το ελάχιστο όριο ηλικίας της συνταξιοδότησηςΧθες η Γερουσία επιβεβαίωσε τη θετική ψήφο της στη μεταρρύθμιση που ανεβάζει από τα 60 στα 62 το ελάχιστο όριο ηλικίας της συνταξιοδότησης.

Και τα δυο σώματα του γαλλικού Κοινοβουλίου είχαν ήδη εγκρίνει σε πρώτη φάση αυτήν την πολύ σημαντική μεταρρύθμιση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Η δεύτερη αυτή ψηφοφορία ανοίγει το δρόμο για επικύρωση του νόμου, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Νοεμβρίου. Η δημοσίευση του κειμένου του νόμου από τον Γάλλο Πρόεδρο θα επιτρέψει και την εφαρμογή του.

Αυτή η μεταρρύθμιση αμφισβητήθηκε έντονα εδώ και μήνες από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα που οργάνωσαν αρκετές ημέρες απεργιών και διαδηλώσεων από την άνοιξη. Μια νέα ημέρα δράσης έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι απεργίες στον τομέα της ενέργειας έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα και η χώρα σχεδόν παρέλυσε. Αλλά η κινητοποίηση αυτή παρουσίασε την εβδομάδα αυτή σαφή σημάδια ύφεσης.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ελπίζει τώρα να μπορέσει να γυρίσει μια μακρά και επώδυνη κοινωνική σελίδα, για να εισέλθει σε μια νέα πολιτική φάση, που θα σημαδευτεί κυρίως από έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου