Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΚ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ : Πέταξε το μωρό της

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο πέταξε η μητέρα του από το παράθυρο νοσοκομείου, όπου είχε γεννήσει δίδυμα. Ισχυρίστηκε ότι κάποιος το είχε κλέψει. Η παράδοση που κρύβεται πίσω από το θλιβερό περιστατικό


Ινδή που γέννησε πρόωρα δίδυμα συνελήφθη στο Μουμπάι επειδή πέταξε ένα από τα μωρά της, το κοριτσάκι, από το παράθυρο το νοσοκομείου, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.



Η γυναίκα πέταξε το βρέφος από το παράθυρο του μπάνιου στο ισόγειο νοσοκομείου, χθες Τρίτη. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι και λίγο αργότερα πέθανε.

Στην αρχή, η γυναίκα ισχυρίστηκε πως κάποιος έκλεψε το μωρό της, αλλά εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας την έδειξαν να μπαίνει με το βρέφος στην τουαλέτα και να βγαίνει μόνη της.

Συνελήφθη με την κατηγορία της εγκατάλειψης βρέφους, αλλά σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή Βικράμ Πατίλ, είναι πιθανόν να της απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία, γράφει η εφημερίδα Indian Express.

"Δεν ξέρουμε τι την έκανε να φτάσει σε μια τόσο ακραία πράξη", δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σαντζάι Οάκ, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ΡΤΙ.

Σύμφωνα με τα ινδικά ΜΜΕ, τα δίδυμα, αγόρι και κορίτσι, γεννήθηκαν έξι εβδομάδες νωρίτερα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειδή ήταν ελλειποβαρή.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιλεκτική άμβλωση με βάση το φύλο του εμβρύου και τις παιδοκτονίες κοριτσιών στη χώρα, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Το γεγονός ότι οι γονείς πρέπει να δώσουν σημαντική προίκα στις κόρες τους και η άποψη ότι τα κορίτσια αποτελούν ένα οικονομικό βάρος, ενώ τα αγόρια είναι το στήριγμα της οικογένειας, θεωρούνται σημαντικοί παράγοντες στην παραδοσιακή ινδική κοινωνία.

"Είμαστε ευχαριστημένοι που αποκτήσαμε δίδυμα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το κορίτσι", δήλωσε στο ΡΤΙ η κατηγορούμενη γυναίκα.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου