Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ασκήσεις πειθαρχίας δια του καπνίσματος..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Γιατί περί αυτού πρόκειται.. Μας σπάνε τον «τσαμπουκά» και ταυτόχρονα επιχειρούν να μας εθίσουν στον χαφχεδισμό! Οι σύγχρονοι κυβερνοκράτες επιδόθηκαν στο κυνήγι του θησαυρού που πάντα έκρυβε στα σωθικά της η Ελληνική ψυχή.. Την αμυντική απειθαρχία. Θεωρητικά και για την επιβίωση μιας κοινωνίας μειονέκτημα καταστροφικό. Πρακτικά και εν προκειμένω στην δική μας αναστρέφεται αυτομάτως σε πλεονέκτημα ευεργετικό δεδομένου ότι καθημερινά δοκιμαζόμαστε από την αναξιοπιστία του καθεστώτος.


 Η γνωστή φράση «το είπε ο πρόεδρος» που για τους βορειοευρωπαίους σηματοδοτούσε την τυφλή υπακοή, στα καθ’ ημάς όταν δεν παρέχει θέμα στις θερινές επιθεωρήσεις φουντώνει την καχυποψία μας κυρίως ως προς τα κίνητρά της. Και ω του θαύματος!!! Το μεγαλύτερο κρατά ημέρες επτά και το μικρότερο τρεις.
Τόσες χρειάστηκα να ψάξω τις αιτίες της αντικαπνιστικής υστερίας. Για να βρω τι πιστεύετε; Πως όλος ο θόρυβος ήταν ένα παραμύθι του οποίου ο δράκος ελλόχευε στην κοπαδοποίησή μας. Στην μετάλλαξή μας σε κατοικίδια τα οποία απλώς υπακούουν στις εντολές των αφεντάδων τους δίχως καμιά πιθανότητα να παρεκτραπούν αυτών. Γιατί; Επειδή υποβολείς μου (εννοώ όσους με τα mail τους με παρότρυναν να το ψάξω) παθητικός καπνιστής δεν υφίσταται! Είναι ένας επινοημένος Αμερικανικού τύπου μύθος!

Κατά το τρώγοντας έρχεται η όρεξη δοκίμασα το πιάτο που μου σερβίρισε στις σελίδες του το Γαλλικό περιοδικό “Le parisien” σε σχέση με μια συνέντευξη που φιλοξενούσε στο......... ένθετό του. Ήταν του διακεκριμένου πνευμονολόγου Phillippe Even πρώην προέδρου του εγκυρότατου όπως και το εν λόγω περιοδικό ερευνητικού ινστιτούτου Necker (έρευνα παιδικών ασθενειών) και αφορούσε το παθητικό κάπνισμα. «Κραδαίνουν οι κυβερνώντες επί της κεφαλής του λαού μια αόρατη δαμόκλεια σπάθη αφού από καμιά επιστημονική μελέτη δεν προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία να μας υποδεικνύουν την φυσική υπόσταση του ατόμου που ονομάζεται παθητικός καπνιστής» τονίζει και προσθέτει. «Αν ως τα σήμερα δεν μιλούσα ήταν εξ αιτίας της εμπιστευτικότητας στο όνομα της οποίας είχα δεσμευτεί δια συμβολαίου με την Γαλλική κυβέρνηση!!!» Και καταλήγει: «Η αντικαπνιστική εκστρατεία στηρίζεται σε αμφιβόλου ποιότητας και ακρίβειας στοιχεία τα οποία στηρίζονται σε προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις!!»

Αντιθέτως με τον Even ο καθηγητής Enstrom τόλμησε να δημοσιεύσει στην εγκυρότερη ιατρική επιθεώρηση “British Medical Journal” τη μεγαλύτερη έρευνα (18 χρόνια η διάρκειά της) που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σχετικά με το παθητικό κάπνισμα. Η έρευνα με τίτλο “Environmental tobacco smoke and tobacco related mortality in a prospective study of Californians, 1960-98″ που πραγματοποιήθηκε από τον James Enstrom και τον Geoffrey Kabat, έδειξε πως ο καρκίνος του πνεύμονα δεν συνδέεται δια του παθητικού καπνίσματος ούτε καν με τα παιδιά!! (πολύ δε περισσότερο στους ενήλικες όπου ο καρκίνος του πνεύμονα ακόμη και στους ενεργούς καπνιστές αφορά μόνον το 7% του συνόλου των προσβληθέντων!) Μόλις όμως παρέδωσε τα αποτελέσματά του στον Π.Ο.Υ. (παγκόσμιο οργανισμό υγείας ) αυτά χαλκεύτηκαν κατά τέτοιο τρόπο ώστε τραβώντας την κουρτίνα των γνωστών ΜΜΕ να εμφανίζεται ως δια μαγείας ο παθητικός καπνιστής ως λαγός!

Αν το έψαξα το έκανα ευθύς εξ αρχής για λόγους προσωπικών ενοχών επειδή ούτε η σύζυγός μου ως γιατρός καπνίζει (μου είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι ο παθητικός καπνιστής ως ον δεν υφίσταται) ως επίσης κανένας εκ των τριών γιων μου. Επομένως. Στην περίπτωση που τη αγνοία μου εγκληματούσα κατά της οικογένειάς μου, όφειλα δια μιας να τους απαλλάξω των συνεπειών ενός όμως τόσο απολαυστικού πάθους μου. Κατόπιν αυτών μην εκπλαγείτε αν προκειμένου να μας μαντρώσουν σαν πρόβατα στα κατακόρυφα σπήλαιά μας το επόμενο βήμα να αφορά την απλή χρήση του φυσικού αλκοόλ ή τις βραδινές μας νησιωτικές περιπλανήσεις κάτω από ένα Αιγαιοπελαγίτικο και ολόγιομο φεγγάρι.. Επειδή δια της ακτινοβολίας του εκπέμπονται μαγνητικά κύματα τα οποία κατά το καθεστώς επιβάλλουν την λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού! (θυμάστε την γουρουνογρίπη;) Αποδεικνύεται έτσι πως αν υπάρχει κάτι που βλάπτει σοβαρά την υγεία αυτό είναι το παγκοσμιοποιιημένο καθεστώς και οι εγχώριοι μικρομεσαίοι διαχειριστές του!!





Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otentet.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_9004.html

1 comments: