Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη σε όλη την χώρα

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.

Σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοίπροαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεώντους κινητοποιήσεις με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 ή και νωρίτερα, «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στη διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Τα φαρμακεία επιθυμούν να συνεχίσουν να στηρίζουν το σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης και τον ασφαλισμένο , τον ασθενή τον ηλικιωμένο», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, «όμως βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας».

«Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει εξουσιοδοτηθεί και θα συνεδριάσει και πάλι για να αποφασίσει την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεων», πρόσθεσε ο κ.Αμπατζόγλου.



newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου