Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Απειλεί το Παρίσι για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Με «ανεπανόρθωτη ρήξη» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας απειλεί ο Ταγίπ Ερντογάν τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Με «ανεπανόρθωτη ρήξη» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας απειλεί ο Ταγίπ Ερντογάν τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Μετά τον διπλωματικό «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε Παρίσι και Αγκυρα το 2001, όταν η Γαλλία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το νέο νομοσχέδιο βάζει εκ νέου φωτιά στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε επιστολή του προς τον Σαρκοζί, ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποιεί με «ανεπανόρθωτες συνέπειες για τις σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο», ενώ προτρέπει τον Γάλλο ηγέτη να εμποδίσει την επικύρωση του νομοσχεδίου που θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 22 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που το σχέδιο νόμου τεθεί σε ισχύ, η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα διώκεται ποινικά, με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η Αγκυρα αρνείται τη Γενοκτονία των Αρμενίων και υποστηρίζει πως πολλοί μουσουλμάνοι Τούρκοι και Κούρδοι δολοφονήθηκαν επίσης κατά τη ρωσική εισβολή στην ανατολική Ανατολία.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου