Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία – 41 νεκροί την Παρασκευή από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Σαράντα ένας πολίτες, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν χθες από τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του συριακού καθεστώτος κυρίως κοντά στη Δαμασκό και στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των θυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο παιδιά, 10 και 12 ετών, σκοτώθηκαν στη Χομς και ένας 14χρονος στο χωριό Ακράμπ της ίδιας περιοχής, αναφέρει η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία. Βορειότερα, στη Χάμα, 210 χλμ βορείως της Δαμασκού, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεκαοχτώ πολίτες, μεταξύ των οποίων δυο παιδιά, σκοτώθηκαν στις πόλεις Ντούμα, Σάκμπα, Καφαρμπάτνα, Χαμουριέ και Ντμέιρ, στην επαρχία της Δαμασκού. Μια γυναίκα και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, όπου γεννήθηκε το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος πριν από περίπου εννέα μήνες. Στην επαρχία Ιντλέμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δυο ενήλικες και ένας 15χρονος σκοτώθηκαν στην πόλη Μααρέτ αλ-Νουμάν.

Ενας οδηγός ταξί σκοτώθηκε στην ίδια περιοχή από σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος, στα μέσα Μαρτίου. Χθες, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο εξέφρασε φόβους ότι το καθεστώς ετοιμάζει "σφαγή" στη Χομς, στόχο της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων εδώ και εβδομάδες, "για να παραδειγματιστούν και άλλες περιοχές".





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου