Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο της Βαγδάτης, στη συνοικία Μπαμπ αλ-Σάρτζι.
Ο δράστης περίμενε τους φρουρούς του υπουργείου να ανοίξουν την κεντρική πύλη για να περάσουν οι υπάλληλοι που ασχολούνται με τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και κατόπιν πυροδότησε τα εκρηκτικά. Το Ιράκ συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από σειρά επιθέσεων, με φόντο την πολιτική κρίση μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών που απειλεί την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών που στάθμευαν στη χώρα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του σουνίτη αντιπροέδρου Τάρεκ αλ-Χασεμί, ο οποίος κατηγορείται ότι στήριξε και χρηματοδότησε τρομοκρατικές ενέργειες με δράστες τους σωματοφύλακές του.

Η κατάσταση στο Ιράκ, όπως διαμορφώνεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας, Νούρι αλ-Μάλικι, και του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.



newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου