Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Σελίδα στο Facebook υπέρ του Εφραίμ

Σελίδα υποστήριξης στον ηγούμενο Εφραίμ δημιουργήθηκε στο Facebook. Μηνύματα συμπαράστασης αλλά και αγανάκτησης.

Μια νέα σελίδα εμφανίστηκε στο Facebook από υποστηρικτές του ηγούμενου Εφραίμ. Η σελίδα έχει τίτλο "Συμπαραστεκόμαστε ΟΛΟΙ στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ", ενώ οι χρήστες που την έφτιαξαν ζητούν την άρση της προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου ο οποίος παραμένει φρουρούμενος μέσα στο κελί του στο Άγιο Όρος μετά από την απόφαση για την προφυλάκισή του.

Τα μηνύματα κληρικών και πολιτών που ζητούν την απελευθέρωση του ηγουμένου είναι αρκετά, ενώ υπάρχουν και πολλά αρνητικά σχόλια.

"Ο Ιησούς γεννήθηκε ταπεινά στην φάτνη και αυτοί ζουν σε παλάτια και τρώνε μα χρυσά κουτάλια οι υποκριτές.....σταματήστε να τα οικονομάτε με πρόσχημα τον Χριστιανισμό", γράφει ένας χρήστης, ενώ από τη πλευρά του ένας κληρικός, έγραψε πως "την αγανάκτηση τον προβληματισμό και την οργή ολοκλήρου της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η ΑΔΙΚΗ απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ".

Σημειώνεται ότι λήγει στις 16.00 το απόγευμα η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης για τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος παραμένει φρουρούμενος στο κελί του, στη Μονή Βατοπεδίου, ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση.

Ο Εφραίμ παρουσίασε πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου του και βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση, ενώ εντός της ημέρας θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης υγείας του.

Χθες, τον ηγούμενο Εφραίμ επισκέφτηκε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, ο οποίος εκτίμησε ότι σε 2-3 ημέρες και εκτός απροόπτου, ο Εφραίμ θα μπορεί να μετακινηθεί.





Sigmalive/news 24,7

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου