Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συναγερμός στη Γερμανία: Έστειλαν πακέτο- βόμβα στον επικεφαλής της Deutsche Bank!

Ένας ύποπτος φάκελος που ταχυδρομήθηκε με παραλήπτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank AG Γιόζεφ Άκερμαν και εντοπίσθηκε χθες Τετάρτη πριν παραδοθεί, περιείχε μια εκρηκτική σκόνη που μπορεί να ήταν αυτοσχέδια, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φραγκφούρτης.

"Αυτό που είχαμε ήταν μια σκόνη, πράγμα που δείχνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με εμπορικά ή στρατιωτικά εκρηκτικά", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Αλεξάντερ Κίσλινγκ. "Μπορεί να είναι κάτι αυτοσχέδιο, για παράδειγμα φτιαγμένο από πυροτεχνήματα".

Τραπεζική πηγή και ένας αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν πως ένας φάκελος που περιείχε εκρηκτικά εστάλη χθες Τετάρτη στον Άκερμαν --ο οποίος θεωρείται στη Γερμανία η ενσάρκωση του καπιταλισμού-- όμως εντοπίσθηκε πριν φτάσει στον παραλήπτη του.

Η αστυνομία της Φραγκφούρτης επιβεβαίωσε ότι ένα ύποπτο πακέτο εστάλη στην έδρα της τράπεζας στην πόλη και ότι ερευνούν το θέμα, αλλά δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να επιβεβαιώσουν ότι περιείχε εκρηκτικά.

Ο Κίσλινγκ δήλωσε πως η σκόνη στο φάκελο δημιουργεί υπόνοιες ότι μπορεί να είναι εκρηκτική, όμως η αστυνομία πρέπει τώρα να εξετάσει την ουσία για να προσδιορίσει τι είναι, μια διαδικασία που θα απαιτήσει πιθανόν αρκετές ώρες.

Η αστυνομία αρνήθηκε να πει αν στο φάκελο υπήρχε πυροκροτητής που θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάφλεξη της σκόνης.

Η γερμανική αστυνομία και τραπεζικές πηγές είπαν πως δεν είναι σαφές ποιος είναι ο αποστολέας του πακέτου





Newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου