Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία: Οι καταγγελίες για νοθεία αφορούν ελάχιστο αριθμό ψηφοδελτίων

Η ρωσική ηγεσία θεωρεί ότι τα κρούσματα νοθείας τα οποία καταγγέλθηκαν από την αντιπολίτευση δεν αφορούν παρά έναν ελάχιστο αριθμό ψηφοδελτίων και δεν μπορούν "σε καμία περίπτωση" να θέσουν υπό αμφισβήτηση τα εκλογικά αποτελέσματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Ακόμη και αν προσθέσετε όλες τις υποτιθέμενες μαρτυρίες, αυτό αφορά περί το 0,5% του αριθμού των ψηφοδελτίων. Κατά συνέπεια, ακόμη και αν παραδεχθούμε ότι μπορούν να αμφισβητηθούν ενώπιον των δικαστηρίων, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ψηφοφορία και τα οριστικά αποτελέσματά της", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Πετκόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για κρούσματα νοθείας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου.

Η ρωσική αντιπολίτευση οργάνωσε μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, για πρώτη φορά από την ανάληψη της εξουσίας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2000. Πλήθος 50.000 έως 80.000 ατόμων διαδήλωσε το Σάββατο στη Μόσχα καταγγέλλοντας την εκλογική νοθεία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, δεν έχει μέχρι στιγμής λάβει δημοσίως θέση για τις καταγγελίες μετά τις διαδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ακούσθηκαν συνθήματα που αφορούσαν το πρόσωπό του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε από την πλευρά του χθες με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook ότι απορρίπτει τις απαιτήσεις των διαδηλωτών, αλλά έχει δώσει εντολή για την επαλήθευση όλων των πληροφοριών που προέρχονται από εκλογικά τμήματα και αφορούν την τήρηση του εκλογικού νόμου.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου