Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το Ιράν «κλωνοποιεί» το αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό

Το Ιράν σκοπεύει να αντιγράψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου RQ-170 που αναχαίτισε την περασμένη εβδομάδα και θα εξοπλίσει με αυτό τις δυνάμεις του, δήλωσε σήμερα Ιρανός κοινοβουλευτικός τον οποίο επικαλείται η κρατική ιρανική τηλεόραση.

"Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της αποκρυπτογράφησης των κωδικών" του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και "το προσεχές στάδιο θα είναι η αναπαραγωγή του", δήλωσε ο Παρβίζ Σορουρί αξιωματούχος της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια.

"Στο προσεχές μέλλον θα είμαστε ικανοί να το παράγουμε εν σειρά", προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ιρανική εκδοχή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους "θα υπερτερεί" μάλιστα του αμερικανικού.

"Όταν σπάσουμε τους κωδικούς" το Ιράν "θα αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις αμερικανικές τεχνικές κατασκοπείας", σημείωσε ο Σορουρί.

"Δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αυτό, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο", κατέληξε.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι οι μονάδες της ηλεκτρονικού πολέμου κατάφεραν στις 4 Δεκεμβρίου να πάρουν τον έλεγχο ενός RQ-170 Sentinel το οποίο είχε διεισδύσει στον ιρανικό εναέριο χώρο από το Αφγανιστάν και ότι το προσγείωσαν με επιτυχία στο ιρανικό έδαφος χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου