Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συρία: Δημοτικές εκλογές εν μέσω εξέγερσης για την αποκέντρωση

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Συρία, που συγκλονίζεται εδώ και εννέα μήνες από τη λαϊκή εξέγερση, η οποία καταπνίγεται στο αίμα από τιςσυριακές δυνάμεις ασφαλείας.
Πρόκειται για την πρώτη ψηφοφορία η οποία οργανώνεται από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις συριακές αρχές, οι δημοτικές εκλογέςοργανώθηκαν με βάση τον νέο εκλογικό νόμο που εγκρίθηκε πρόσφατα "για την ενίσχυση της αρχής της αποκέντρωσης".

Παράλληλα, συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύκτα ανάμεσα σε στρατιώτες που έχουν λιποτακτήσει από τον συριακό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιντλιμπ (βορειο-δυτική Συρία) και την Ντεράα (νότια Συρία), δύο από τις εστίες της λαϊκής εξέγερσης, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δημοκρατικοί ακτιβιστές ξεκίνησαν επίσης χθες εκστρατεία ανυπακοής, αρχίζοντας με γενική απεργία, στην οποία συμμετείχε τμήμα του πληθυσμού, κυρίως στην πόλη Χομς, με στόχο την αύξηση της πίεσης επί του καθεστώτος.







newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου