Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Δύο χρόνια φυλάκιση στον Ζακ Σιράκ για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος

Ένοχο για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εμπιστοσύνης έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, σε υπόθεση διαφθοράς την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παρισίων. Ο Ζακ Σιρακ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Ο Ζακ Σιράκ δικάζεται από τις 5 Σεπτεμβρίου καθώς μεταξύ άλλων κατηγορείται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος για τη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του μέσω πλασματικών θέσεων εργασίας, όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού μεταξύ 1977 και 1995.

Πρόκειται για τον πρώτο πρώην αρχηγό του γαλλικού κράτους που παραπέμπεται σε δίκη και καταδικάζεται, από την εποχή του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου το δικαστήριο είχε αποφασίσει να συνεχιστεί η δίκη του πρώην προέδρου ερήμην λόγω των προβλημάτων υγείας που παρουσιάζει.

Ο 79χρονος σήμερα Ζακ Σιράκ δεν παρέστη στη δίκη καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς του, πάσχει από σοβαρή απώλεια μνήμης. Οι συνήγοροι του προσκόμισαν ιατρική βεβαίωση από νευρολόγο ότι ο Z.Σιράκ παρουσιάζει κενά μνήμης.
Δικηγόρος του Ζακ Σιράκ δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας περιμένει «ήρεμος» την ετυμηγορία του δικαστηρίου.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου