Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Eκπαιδευτικός είχε τοποθετήσει 21 βόμβες!

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Αμπελόκηπουςένας 55χρονος εκπαιδευτικός, την ώρα που είχε τοποθετήσει και είχε ενεργοποιήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό - εμπρηστικό μηχανισμό σε ΙΧΕ αυτοκίνητο πολίτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν εντοπίσθηκε και συνελήφθη απείλησε τους αστυνομικούς με ένα ομοίωμα πιστολιού.

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε ενεργοποιήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον 21 εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια κ.λπ, στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Ο 55χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν ότι το τελευταίο τρίμηνο, είχε τοποθετήσει πάνω από 30 τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται.

Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από ευμεγέθη φιαλίδια υγραερίου (γκαζάκια) που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά, εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν.

Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη (χαρτιά, νάιλον σακούλες, πλαστικά αντικείμενα) ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο περίπου τρίμηνο τοποθετούνταν και ενεργοποιούνταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί σε οχήματα, κάδους, αλσύλλια και πλατείες, κατά διάσπαρτες ώρες της ημέρας και της νύχτας, σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στο Ψυχικό και την ευρύτερη περιοχή.

Πριν από τρεις μέρες εντοπίσθηκε ο 55χρονος εκπαιδευτικός να περιφέρεται στην περιοχή του Ψυχικού και τέθηκε σε επιτήρηση.







Πηγή: naftemporiki.gr 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου