Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΚΡΑΤΩΝ : Σε ευρωπαϊκό ΦΠΑ βλέπει η Ε.Ε.

Φόρο προστιθέμενης αξίας σε όλα τα προϊόντα εντός της Ε.Ε. πρότεινε η Κομισιόν μεταξύ άλλων μέτρων για τη χρηματοδότηση της Ένωσης και την κατάργηση της εισφοράς από τα κράτη μέλη. Όχι λένε Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία, λόγω κρίσης


Προς τη θέσπιση ενός ΦΠΑ σε ευρωπαϊκή κλίμακα, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έθεσε το θέμα προς διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Τρίτης.



Η πρόταση εντάσσεται σε πακέτο εκδοχών που πρότεινε η Επιτροπή για την αύξηση των εσόδων της Ε.Ε. και μείωση της εισφοράς των κρατών μελών και περιλαμβάνει ακόμη τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ή των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, από τις πωλήσεις ποσοστώσεων εκπομπών αερίων που συμβάλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, ή έσοδα που συνδέονται με τις αεροπορικές πτήσεις, ή την επιβολή ενός ενεργειακού φόρου, ή ενός φόρου στις επιχειρήσεις.

Προς το παρόν και λόγω της κρίσης η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο απευθείας φορολόγησης των πολιτών τους για την Ε.Ε. και επιλέγουν το δρόμο της εισφοράς, που από την ίδρυση της Ένωσης υφίσταται και προέρχεται από μέρος του ΑΕΠ κάθε χώρας, καθώς και μέρος από τον Φ.Π.Α. που εισπράττει.

Ωστόσο υπάρχουν και χώρες, που τάσσονται υπέρ της πρότασης της Κομισιόν προκειμένου να απαλλαγούν από την εισφορά και να διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των κεφαλαίων που αποδίδουν στην Ε.Ε.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου