Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Aνησυχούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια

Λουκέτο δια… τηλεοράσεως επέβαλαν οι Σκοπιανοί στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία παιχνιδιών και εισηγμένη στο Χ.Α., Jumbo για δεκαπέντε μέρες!


Πρώτα η είδηση ανακοινώθηκε στις ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών της χώρας και στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε επισήμως στην εταιρεία, γεγονός το...οποίο εκφράζει την ανακολουθία, αλλά και τις μεθόδους που μετέρχεται η εθνικιστική κυβέρνηση της γείτονος, η οποία κυνηγάει τις ξένες επενδύσεις.


Αν και το θέμα δεν έλαβε διαστάσεις στην Ελλάδα, αναδείχθηκε όμως, στην Ευρωβουλή. Στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον Επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Γ. Κουμουτσάκος και Κ. Πουπάκης.

Το δεκαπενθήμερο λουκέτο στο Jumbo ήρθε γιατί οι αρχές καταναλωτή των Σκοπίων ανακάλυψαν ότι μόλις έξι προϊόντα από την γκάμα των 20 χιλιάδων προϊόντων που διατίθενται στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν αναγράφονταν στην… Σλαβομακεδονική γλώσσα! Στο μεταξύ, όπως γράφουν Σκοπιανοί blogers στις ιστοσελίδες τους, «διερωτώμεθα γιατί μπήκε λουκέτο σε μία αλυσίδα που… πουλάει παιχνίδια, όταν ακριβώς δίπλα από την επένδυση των Ελλήνων, άνοιξε μέσα σε μία νύχτα σούπερ μάρκετ τουρκικών συμφερόντων, τα προϊόντα του οποίου είναι αναγραμμένα όλα στα τουρκικά και αγοράζουμε τρόφιμα χωρίς να ξέρουμε τι τρώμε. Στο κάτω – κάτω», γράφουν οι blogers, «το ελληνικό κατάστημα πουλάει παιχνίδια και όχι τρόφιμα»!

Η επικεφαλής της αγορανομίας της ΠΓΔΜ, Ελιζαμπέτα Τσινγκάροφσκα, υποστήριξε ότι μετά από δεύτερο έλεγχο που πραγματοποίησε η υπηρεσία διαπιστώθηκαν παρατυπίες και ότι η αγορανομία εξήντλησε όλα τα περιθώρια του Νόμου πριν λάβει την απόφαση για προσωρινή απαγόρευση δραστηριότητας του καταστήματος παιχνιδιών, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του νέου εμπορικού κέντρου, «Vero Centar», στα Σκόπια..

Η εταιρία «VERO» σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι όλα τα προϊόντα στο κατάστημα «Jumbo», φέρουν ετικέτες στην σλαβομακεδονική γλώσσα, και ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει καμία βάση για την απόφαση αυτή της αγορανομίας.

Η εταιρία προσθέτει ότι, η αγορανομία, υπό την πίεση συγκεκριμένων ΜΜΕ των Σκοπίων, έλαβε βεβιασμένη απόφαση, με την οποία πλήττεται η εικόνα μίας επιτυχημένης επιχείρησης, όπως αυτής του «VERO» και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στο υπουργείο Οικονομίας της ΠΓΔΜ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απόφαση της αγορανομίας.

Το εμπορικό κέντρο «Vero Center», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, ξεκίνησε την λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει 43 καταστήματα, ενώ η επένδυση έφτασε τα 36 εκατ. ευρώ.

Στο εμπορικό κέντρο, στεγάζεται μεγάλο Σούπερ-Μάρκετ του Ομίλου Βερόπουλος, καθώς και εταιρίες λιανικού εμπορίου, ένδυσης και αξεσουάρ, καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, χώροι ψυχαγωγίας, ενώ μεγάλο χώρο καταλαμβάνει και το κατάστημα με παιδικά παιχνίδια από την εταιρία «Jumbo», το οποίο εκμεταλλεύεται ο όμιλος «Βερόπουλος».



http://greece-salonika.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου