Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Το 47% ζει από τα έτοιμα ή παίρνει δανεικά

Το ποσοστό των πολιτών της Θεσσαλονίκης που "τρώνε" απ΄ τα έτοιμα ή παίρνουν δανεικά για να ζήσουν, αγγίζει πλέον το 47%.



Κι αυτό γιατί ο..μισθός και τα έσοδά τους δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες τους...

Το 36% των ερωτηθέντων Θεσσαλονικέων δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση «επιδεινώθηκε πολύ» το τελευταίο 12μηνο. Πάνω από τρεις στους δέκα (33%) προβλέπουν ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το 92% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν θεωρούν απίθανο να κάνουν σημαντικές αγορές το επόμενο διάστημα, όπως είναι η αγορά σπιτιού ή αυτοκινήτου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος τόνισε ότι «πλησιάζουμε σε οριακές καταστάσεις». Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο τέλος του 2011 θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ότι οι αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα πιθανότατα θα ενταθούν κι ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας «δεν είναι κοντά»...

**Η έρευνα "Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου 2010" έγινε από την Palmos Analysis για λογαριασμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 800 επιχειρήσεων και 700 πολιτών.
 
 
http://sfendoni.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου